Hur man ser drömhemmet växa fram

Har du en vision om hur du vill att det ska se ut i ditt hem? Inredning som snyggt matchar med varandra. Möbler som passar in perfekt på stället och bara känslan av att ha ett hem. Att ta hem vänner är aldrig något problem, för hemmet för dig är som rena rama drömmen. Det är inte alltid man får den sista pusselbiten direkt, utan ibland kommer den efter hand. Har du redan inrett i ditt hem, men känner att något fattas. Plötsligt en dag ser du detaljen som fattas. För det är just det de handlar om med inredningen, detaljerna spelar stor roll. Många tycker att små saker är krimskrams, men om man noggrant väljer ut vad man ska ha och även placeringen av det, så kan det skapa helheten i rummet. Inredningen man väljer ska ge rummet ett lyft och inte tvärtom, för att göra det enklare kan du få bra inredningsråd. 

Ett rum i taget

När du öppnar dörren och går in i ditt hem, vad vill du mötas av? Tänk er en luftig hall med bra plats för både skor och jackor. I hörnet står det en stor växt som ger liv åt hela hallen. Mattan ligger perfekt vare sig det är en bred eller smal hall, såklart är den lagd helt efter hur rummet är format. Det står ett litet avlastningsbord med en vas och lite blommor i, bredvid där är det en lite glasstaty. Det perfekta välkomnandet när man kommer hem, man tröttnar liksom aldrig på att komma hem när man öppnar dörren och möts av det. För att få alla rum lika välkomnande är det viktigt att man tar dem en och en. Inredning som passar i hallen, behöver inte vara detsamma som passar i sovrummet. Många gånger är man ute efter olika känslor samt att rummen är formade på olika sätt samtidigt olika stora. Det innebär att man får inreda dem efter det. 

Ett mysigt avslappningsrum 

Drömmer du om att ha ett alldeles eget avslappningsrum. Det andra hade valt att ha som kontor, vill du kunna slappna av i. En liten stereo med låga nivån på ljudet. En mysig men lite mörkare färg på väggarna, bara för att ljuset man sätter in ska kunna skapa en känsla. Stora djupa och mjuka fåtöljer på vars en sida om bokhyllan. För visst är en bokhylla ett måste. I den är det både böcker och små inredningsdetaljer för att få till känslan man vill ha. Tavlorna på väggarna visar ett lugn. Det kan vara havet som nuddar stenarna, en tavla på buddha eller något annat som gör dig lugn. Ljusstakar så du kan hålla levande ljus där inne, kanske till och med en ljuskrona i taket. Allting handlar om känslan man vill ha i rummet, vet man den, så är det mycket enklare att inreda. Är man inte säker på hur man ska göra det, så kan  man även få hjälp med inredningen, både små detaljer och de stora.